2.Tips & Tricks – In Timp de Pandemie

A trecut ceva timp de cand am publicat acest articol… Revin acum dupa 3 saptamani, incercand sa dau cat mai multe explicatii, in special pentru partea a doua care contine exercitii propuse.

Dupa cum ati observat, in prima parte am prezentat cateva sugestii specifice auto-protectiei emotionale, ca in partea a doua sa dau o serie de exercitii pe care le puteti face, din cand in cand, cand simtiti nevoia.

2.Tips & Tricks – In Timp de Pandemie. Psiholog Brasov

1. Am observat, din discutiile avute, ca aceasta opinie a fost urmata de foarte multa lume. Ideea a fost cea de a transmite un mesaj optimist: acum avem mai mult timp pentru a fi impreuna in familie si a identifica ce va uneste sau ce va separa la nivelul relatiilor de cuplu, dar si la nivelul relatiilor dintre parinti si copii!

2. Este normal sa dorim sa ne informam in legatura cu evolutia raspandirii bolii, dar daca satisfacerea acestei curiozitati este insotita si de raspuns emotional distructiv repetitiv, este indicat sa controlati acest tip de activitate. Sunt convinsa ca stiti acest lucru, dar as dori sa va atrag atentia asupra identificarii starii de agitatie (nervozitate) care poate fi amplificata si de obligativitatea de a sta acasa.

3. Este normal sa fie resimtita o teama in aceasta perioada de incertitudine medicala, dar ea poate fi amplificata usor de revolta neconstienta care apare ca urmare a faptului ca suntem obligati sa respectam un set de reguli care restrictioneaza modul in care actionam si provoaca schimabrea rutinei zilnice. Este nevoie de o reevaluare a zonei de confort si o recalibrare a activitatilor personale. Ma refer la o mai buna organizare interioara!

4. Atunci cand am propus diversificarea actiunilor intreprinse am vizat auto-investigarea capacitatii de focusare pe tip de activitate. Aceasta abilitate pe care o are fiecare persoana este nevoie sa fie exersata si identificat consumul energetic personal necesar. Ideea vizata este cea de optimizare a efortului depus, nu de a va suprasolicita emotional. Scopul este cel de a gasi resursele care sa va ajute sa schimbati perceptia restrictionarii (cusca) cu o alta varianta pozitiva, care v-ar ajuta.

5. Despre relaxare musculara nu cred ca ar fi necesare explicatii suplimentare… Ceea ce vreau sa subliniez ar fi legat de faptul ca probabil ati observat o oboseala intra-musculara, dupa o zi de lucru mai agitata, nu? … Vorbim despre tensiuni musculare imperceptibile, de care nu suntem constienti, si care apar ca urmare a cresterii nivelului de stress; In al doilea rand, focusarea pe respiratie ajuta mult la reglarea fluxului mental (ganduri) care poate fi distructiv, de cele mai multe ori in situatia amplificarii nivelului de stres.

14.04.2020

Programeaza Intalnire

“Cea mai mare glorie nu o dobandesti atunci cand nu esti doborat, ci atunci cand te ridici dupa ce ai cazut”- Confucius.