Civism si… implicatii emotionale
Civism si… implicatii emotionale. Dreptul de a vota.
M-am gandit sa scriu acest articol astazi pe site-ul cabinetului de psihologie, nu neaparat din dorinta de a-mi exprima patriotismul!… Afluxul de informatii si urari postate pe retelele de socializare cu ocazia aniversarii zilei nationale m-au impresionat, dar le-am corelat cu informatiile privitoare la campania electorala si la exercitatrea „dreptului la vot”.
Personal ma regasesc in situatia in care experimentez emotii polarizate de teama si bucurie: teama de pericol, de necunoscut si bucuria ca sunt sanatoasa, ambele fiind specifice acestei perioade delicate si provocata, din punct de vedere medical. Le-am experimentat azi si probabil le voi experimenta si in zilele premergatoare zilei de duminica. „Nu stiu altii cum sunt…”, dar asa sunt eu! Incerc sa-mi inteleg propriile emotii, inainte de a ma „revolta” impotriva celor care inca mai emit pareri cu privire la existenta sau non-existenta virusului, la nenumaratele promisiuni „desarte” auzite de-a lungul timpului in campaniile electorale si la prietenul care a refuzat sa se prezinte la spital de frica sistemului medical defectuos. Un amalgam de emotii personale pe care le traiesc si pe care incerc sa le gestionez cum pot mai bine.
Psiholog Brasov – Silvia Doriana Souca
Si totusi in aceasta perioda tulbure pentru unii si poate mai relaxata pentru altii, incerc sa fac ceva pentru a „sarbatorii” si eu cum pot acest moment aniversar dedicat in primul rand personalului medical care „lupta” pentru cei mai putin norocosi decat mine…
Am ales sa va vorbesc despre acest „drept de a vota” tocmai pentru ca este normal sa ni-l exercitam. Altii au luptat pentru a-l obtine, a-l legifera si a-l constitutionaliza! … Si noi ce facem!?
Stiu si inteleg confuzia fiecaruia care imi spune ca „nu are cu cine vota”! Este intr-un fel normala aceasta degringolada creeata de promisiuni neonorate, datorita faptului ca nu a existat nici un interes real de a comunica asertiv, la nivelul celor care incearca sa se promoveze in domeniul politic. Si totusi omul obisnuit, neimplicat politic, are acest drept de a participa activ la un proces de schimbare, tocmai pentru ca NU este implicat emotional, sau cel putin asa cred eu! Pentru ce sa nu-l exercitam?! Poate pentru ca ne simtitm dezamagiti de minciunile auzite… Si uneori furiosi de neputiinta de a-i confrunta pe cei care ne mint cu o naturalete si un tupeu nemarginit!…
In final ma intreb fara sa astept un raspuns: Totusi, oare cine ar castiga in cazul in care am alege sa nu ne exercitam dreptul de a vota, datorita confuziei generale si a amalgamului emotional personal?!
1.12.20
Fără o schimbare a unui procent macar de 50% nu o sa vedem altceva. Legat de patriotism…puține persoane percep si gestionează emoția la nivel de cunoaștere. Acesta stare se cunoaște si se mizează pe ea. Eu o sa mă duc la vot si il voi anula. Pupici !
Fiecare are dreptul la opinie. Forma alesa de tine reprezintă o forma de revolta, oare?
Fără o schimbare a unui procent macar de 50% nu o sa vedem altceva. Legat de patriotism…puține persoane percep si gestionează emoția la nivel de cunoaștere. Acesta stare se cunoaște si se mizează pe ea. Eu o sa mă duc la vot si il voi anula. Pupici !