Gandesc Pozitiv si Rezist

Este sloganul care mi se pare cel mai potrivit, acum cand ne confruntam toti cu o situatie de tensiune externa si extrema, care are repercursiuni si la nivel psihologic personal.

TEAMA/FRICA sunt o emotii absolut normale in aceste zile! … Exista persoane care accepta mai usor aceasta stare de fapt si se raporteaza mai detasat la ea, dar sunt si alte persoane care resimt o influenta mai pronuntata si pot sa experimenteze stari ciudate.

Nu suntem toti la fel, desi ne dorim uneori! Gandesc Pozitiv si Rezist

Este imperios necesar, in aceste zile tensionate, sa nu ne raportam prea mult la altii, ci sa incercam sa fim in legatura mai puternica cu noi insine si cu emotiile personale (https://psihobv.ro/emotiile/).

Nu spun sa fiti indiferenti si rupti de realitate, ci sa incercam cat se poate sa NU ne comparam cu altii. Riscam sa pierdem contactul cu noi insine si sa creem scenarii nerealiste!

Putem foarte usor sa trecem din starea de teama (o stare de tulburare pe care o încearcă cineva în prezența sau la gândul unui pericol) la cea de frica (o stare de adâncă neliniște și de tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar) care afecteaza curajul personal si creeaza o vulnerabilitate artificiala, uneori.

Este nevoie de rabdare si incredere in sine pentru a putea invata (fortat de imprejurari) sa gandesti pozitiv si sa rezisti unei situatii pe care nu o poti controla. Emotiile pot fi gestionate constructiv astfel incat sa rezisti !

Retine: Singurele lucruri pe care le poti controla sunt reactiile tale! … „Speranta moare ultima!”

Revin cu cateva sugestii din care iti poti construi un plan de a actiona si de a impiedica emotiile distructive sa te copleseasca!

15.03.2020

Programeaza Intalnire

“Cea mai mare glorie nu o dobandesti atunci cand nu esti doborat, ci atunci cand te ridici dupa ce ai cazut”- Confucius.