Gandurile se materializeaza” – Psiholog Brasov

Gandurile se materializeaza. Pentru ca de multe ori la cabinetul de psihologie mi s-au solicitat sfaturi cu privire la ce ar trebui sa faca sau sa evite persoanele care se confrunta cu probleme ce tin de domeniul emotional, m-am gandit sa elaborez un set de principii ghid pentru evolutie personala. La baza acestui ghid se afla „opt lectii ale lui Buddha”, articol pe care l-am apreciat. La baza intelegerii sinelui, a „ceea ce SUNT”, dar mai ales a „ceea ce POT” sa realizez, stau aceste principii, pe care incerc sa le explic cat pot de clar.

Gandurile se materializeaza – „esti ceea ce gandesti

Gandurile se materializeaza” se refera la „fluxul mental personal” sau binecunoscutele „ganduri” care uneori te agaseaza. As corela acest fenomen care se refera la „constiinta” personala cu bine-cunoscuta poveste terapeutica cu „lupul alb” si „lupul negru” si ce anume ALEGE fiecare persoana, sa „hraneasca”. Cu alte cuvinte, fiecare persoana are posibilitatea de a decide care este directia in care se indreapta „fluxul mental personal”: este constructiv sau distructiv. Daca alegi directia distructiva, vei fi nevoit sa iti asumi consecintele distructivitatii si in mod cert acest lucru nu te va ajuta, chiar daca iti vei „proiecta” nemultumirea pe alte persoane. In concluzie acest principiu iti poate arata ca „esti ceea ce gandesti” si alegerea facuta se materializeaza in comportamente personale ale caror repercursiuni vei fi nevoit sa le suporti! Gandirea pozitiva este un proces dificil, dar nu imposibil de realizat! Totul este sa-ti doresti sa iti schimbi modul de a „gandi”…

––––
Psihoterapeut Silvia Doriana Souca
05.01.2021

Programeaza Intalnire

“Cea mai mare glorie nu o dobandesti atunci cand nu esti doborat, ci atunci cand te ridici dupa ce ai cazut”- Confucius.