IERTAREA. Sugestii Dezvoltare Personala

Pentru ca de multe ori la cabinetul de psihologie mi s-au solicitat sfaturi cu privire la ce ar trebui sa faca sau sa evite persoanele care se confrunta cu probleme ce tin de domeniul emotional, m-am gandit sa elaborez un set de principii ghid pentru evolutie personala. La baza acestui ghid se afla „opt lectii ale lui Buddha”, articol pe care l-am apreciat. La baza intelegerii sinelui, a „ceea ce SUNT”, dar mai ales a „ceea ce POT” sa realizez, stau aceste principii, pe care incerc sa le explic cat pot de clar.

Ghid pentru evolutie personala – Psiholog Brasov Silvia Doriana Souca

Iertarea” se refera la capacitatea fiecarei persoane de a acumula si a descarca afecte distructive. Atunci cand cineva repeta intr-o serie de conversatii ca ii este imposibil sa ierte o alta persoana care i-a gresit, nu face altceva decat sa permita formarea unui flux mental distructiv. Sa ne gandim la expresiile cunoscute de multa lume: „A gresi, este omenesc” sau „Pot ierta, dar nu pot uita”. In prima expresie accepti ca este posibil ca si tu sa fi gresit uneori, iar aceasta acceptare te ajuta sa nu permiti propriilor frustrari sa se acumuleze. In cea de-a doua apare o „impacare” cu o situatie sau o persoana, dar acel „nu pot uita” iti arata ca inca suporti efectele unui „trecut” distructiv si „impacarea” cu afectele distructive nu este realizata. In concluzie, cu cat mai repede o persoana accepta ca este capabila de „a ierta” o alta persoana, cu atat mai usor se va putea ierta si auto-invinovatirea, nu se va mai produce.

Programeaza Intalnire

“Cea mai mare glorie nu o dobandesti atunci cand nu esti doborat, ci atunci cand te ridici dupa ce ai cazut”- Confucius.