INCEARCA SA INTELEGI
Sugestii Dezvoltare Personala

Incearca sa intelegi. Acest principiu se refera la abilitatile fiecarei persoane de a-si intelege interlocutorul la nivel verbal si non-verbal. Ma refer la EMPATIE si disponibilitatea de a COLABORA! Despre EMPATIE concept psihologic despre care fiecare persoana a auzit. Se vorbeste mult despre aceasta abilitate care exista, poate fi dezvoltata si se refera la comunicarea afectiva cu o alta persoana. Sta la baza identificarii si intelegerii afectelor celor cu care intrati in contact. Cu cat incerci sa intelegi atitudinea si comportamentul persoanelor cu care relationezi sau mai simplu spus: „sa le intelegi punctul de vedere” incercand sa gasesti explicatii constructive care le motiveaza actiunile, cu atat vei fi mai linistit! 

Incearca sa intelegi. Dezvoltare Personala. Psiholog Brasov Silvia Doriana Souca

Acest „pas” catre intelegerea celuilalt reprezinta de fapt, un „prim pas” catre intentia voastra de a colabora. Stiti ca exista „simpatii” si „antipatii” legate de persoanele cu care intrati in contact. Acest principiu exact la acest aspect se refera: Atunci cand simtiti o antipatie in legatura cu o anumita persoana cu care sunteti „nevoiti = obligati” sa lucrati, va propun sa incercati sa observati si sa va focusati pe calitatile acelei persoane, nu pe defectele ei! Doar astfel veti fi capabili sa eliminati frustrarile generate de „obligativitatea” de a colabora! Incercand sa va raportati la calitati si la ce anume v-ar fi de ajutor in acea colaborare, veti „pierde din vedere” focusarea pe nemultumirile personale si veti avea senzatia ca puteti colabora! Cu alte cuvinte veti regasi „pacea sufletului” si nu va veti mai focusa pe a le demonstra ca „aveti dreptate”!…

Programeaza Intalnire

“Cea mai mare glorie nu o dobandesti atunci cand nu esti doborat, ci atunci cand te ridici dupa ce ai cazut”- Confucius.