Întărește-i puterile. Parenting. Calitățile copilului. 

Întărește-i puterile. Parenting. Tendința noastră de a-i proteja, se poate transforma, cu mare ușurință, în SUPRA-PROTECȚIE ! … Cum se întâmplă acest lucru: Ca adult, folosind prea des NEGAȚIA, nu le dăm explicații la modul: de ce anume noi, în calitate de părinți și adulți, considerăm că ei au greșit… Nu le arătăm în ce constă greșeala. Sau mai simplu, nu le permitem să experimenteze, ca să-și  observe singuri, greșeala.

În schimb, îi criticăm pentru aceste greșeli. Copiii sunt sensibili la critică și foarte ușor simt când greșesc. Ei persistă în greșeală, doar pentru a ne atrage atenția că și noi greșim, la rândul nostru… Dar ei nu ne pot critica!

Întărește-i puterile. Parenting. Psihoterapeut Brașov

Insistând cu afirmații imperative, de genul: „Ai greșit…” urmată de o negație, în exprimare: „NU așa … trebuie să… !”, copilul percepe, de-a lungul timpului, că el NU are nici o calitate! Nu face nimic bine!… Astfel apare FRICA de EȘEC, îndoiala că poate realiza ceva!… 

Este imposibil să nu găsiți, la copilul vostru, cel puțin 3 calități, pe care să i le spuneți de câte ori aveți ocazia!

27.03.21
Psiholog Brașov Silvia Doriana Souca

Programeaza Intalnire

“Cea mai mare glorie nu o dobandesti atunci cand nu esti doborat, ci atunci cand te ridici dupa ce ai cazut”- Confucius.