Intrebari Auto-Evaluare Relatie Cuplu

Psiholog Souca Doriana Silvia

Intrebari Auto-Evaluare Relatie Cuplu. Motto: „Ceea ce se afla in urma noastra si ceea ce se afla inainte, nu inseamna nimic pe langa ceea ce se afla in noi.” – Emerson

In orice relatie, fie ca vorbim despre domeniul profesional, social sau privat, ceea ce conteaza este SINCERITATEA cu care va raportati la partener sau interlocutor, in cazul in care vorbim despre o raportare neutra.

Intrebari Auto-Evaluare Relatie Cuplu – Psiholog Brasov

Atunci cand va confruntati cu o relatie tensionata, ea va afecteaza calitatea vietii. Sinceritatea despre care am amintit, se refera la relatia cu sinele (voi cu voi insiva), inainte de a lua in calcul sinceritatea partenerului/interlocutorului in relatia ei/lui cu dumneavoastra.
Atunci cand ne referim la relatii si relationare, este extrem de important sa stabliti cat de sinceri/sincere sunteti cu voi in momentele evaluarii relatiilor voastre.

Va ofer o serie de intrebari la care sa raspundeti sincer pentru a vedea daca sunteti pregatit (a) pentru a continua o relatie. In evaluarea raspunsului, va sugerez sa folositi o scala de la 1 la 10, in care 1 reprezinta cel mai scazut nivel si 10 cel mai ridicat.

1. Puteti uita ceea ce credeti ca stiti despre gestionarea relatiilor?
2. Puteti lua decizia de a masura calitatea relatiei dumneavoastra, in functie de rezultate (FAPTE), nu de intentii sau promisiuni?
3. Puteti decide ca preferati sa fiti fericit, decat sa aveti dreptate?
4. Puteti inceta jocul de-a „cine este de vina” si sa recunoasteti ca astazi este o noua zi?
5. Sunteti dispus sa va reevaluati modul in care il abordati pe partenerul dvs.?
6. Sunteti dispus sa fiti SINCER cu dvs.insiva, in privinta propriei persoane, oricat ar fi de dureros?
7. Puteti sa priviti realitatea in fata si sa fiti complet sincer in ceea ce priveste starea curenta a relatiei cupartenerul dvs.?

Preluare din cartea „Salvarea relatiilor” scrisa de dr. Phillip C. McGraw aparuta la editura Curtea Veche, Bucuresti,2007.

Completeaza Scala de Evaluare a Relatiei Actuale ⇓ – Cabinet Psihologie Brasov

Sugestii: Ar fi indicat sa raspundeti fara sa stati prea mult sa va ganditi la nota. Puneti bine evaluarea si reluati procesul dupa o saptamana in care nu ati recitit raspunsurile date si refaceti evaluarea. Apoi comparati raspunsurile dumneavoastra. In cazul in care exista diferente notabile incercati sa va ganditi la ceea ce s-a intamplat provocator in viata dumneavoastra in acest rastimp.

Pentru mai multe informatii ma puteti contacta direct pe site prin comentarii sau telefonic. As fi foarte interesata sa va aflu parerile cu privire la seria de intrebari si ce impact a avut exercitiul propus.