Luarea Deciziilor

Parenting. Psiholog Brașov

Luarea Deciziilor. Parenting. Psiholog Brașov. Vorbim, în acest caz, în primul rând de deciziile care îi privesc ! Putem însă, să extindem plaja deciziilor și la cele care țin de treburi casnice. În acest fel, le creăm motivația de a participa la treburile zilnice, iar ei percep că fac parte din familie și au anumite responsabilități.

Să luam ca exemplu adunarea jucăriilor risipite prin cameră: dacă le spunem – sau chiar dacă îi rugăm doar, să și le strângă, copilul percepe rugămintea noastră, ca pe o OBLIGAȚIE (trebuie…). Inconștient, neavând alternativă, consideră că are dreptul să refuze; în schimb, dacă îl convingeți  să vă ajute să le strângeți, el percepe că acțiunea este comună (împreună) și are sentimentul că este inclus în realizarea unei  activități. Simte că face parte din familie și activitățile rutiniere, casnice sunt împărțite în mod egal.

Rețineți : Este important să-i creăm senzația că are și EL un cuvânt de spus! Îl va ajuta să-și poată dezvolta capacitatea de a lua decizii, ulterior.

Programeaza Intalnire

“Cea mai mare glorie nu o dobandesti atunci cand nu esti doborat, ci atunci cand te ridici dupa ce ai cazut”- Confucius.