Despre „Succesul în viață” – cu Brian Tracy – deprinderi și strategii

Cele 7 componente ale succesului…

Multe dintre persoanele întâlnite, și-au pus problema succesului în viață…Pentru alții poate deveni o obsesie, care nu face decât să blocheze accesul la succes al persoanei în cauză…Dar câți dintre noi și-au pus intrebarea: ” Cum aș putea defini EU defini succesul și care ar putea fi componentele acestuia, după părerea mea ?”…

Una dintre cărțile care m-au ajutat în găsirea răspunsurilor la această întrebare este „Succesul în viață” . Brian Tracy își începe cartea astfel:

Trăim într-o perioadă a realizărilor. Niciodată nu au realizat oamenii mai multe lucruri, în domenii diferite, decât realizează în zilele noastre. Mulți oameni obțin succesul într-un ritm mai rapid, decât în orice altă perioadă din istorie. Niciodată nu au existat mai multe ocazii de a vă transforma visele în realitate, decât există astăzi.

Tot domnia sa spune : ” Stabilirea SCOPULUI este un element esențial al acestui sistem „ creeat personal. Este extrem de important să stabiliți ce reprezintă, pentru dumneavoastă SUCCESUL ! Cu alte cuvinte, ar fi de dorit să stabiliți „ Cum ar arăta viața dumneavoastră DACĂ ați putea să o transformați într-o capodoperă ? „.

Exercițiu : Alegeți un moment important, în care a fost nevoie să luați o hotărâre (nu are importanță că sunteți, sau nu, mulțumit de hotărârea luată) și imaginați-vă că acel moment reprezintă PUNCTUL  ZERO…Apoi puneți-vă următoarea întrebare : „Ținând cont de diferitele aspecte ale vieții și relațiilor personale, DACĂ ar trebui să iau această decizie AZI – știind ceea ce știu acum – CE AȘ FACE ?”

Sinceritatea este foarte importantă ! Fiți sinceri cu dumneavoastră inșivă și refuzați orice lef de compromis ! Este necesar să vă definiți IDEALUL în orice situație, inainte de a vă lăsa copleșiți de toate motivele care ar putea bloca realizarea acestuia.

Toate marile realizări, încep prin a stabili ce anume vă doriți, cu adevărat !

În accepțiunea lui Brian Tracy, există 7 componente, care caracterizează viața și realizările oamenilor de succes.

Definind succesul sau fericirea voastră, în funcție de una sau mai multe dintre aceste 7 componente, vă creeați o ȚINTĂ clară pe care puteți să o atingeți !

Modul în care DUMNEAVOASTĂ puteți să aveți o imagine clară, a unui viitor perfect, creează, de fapt, premisele pentru inițierea unui GHID personal, cu strategii și acțiuni care să vă conducă la îndeplinirea SCOPULUI.

Și acum să vedem cele 7 componente ale succesului, definite de Brian Tracy :

1. PACEA  INTERIOARĂ
2. SĂNĂTATEA ȘI  ENERGIA
3. RELAȚII  PLINE de IUBIRE
4. LIBERTATE  FINANCIARĂ
5. IDEALURI ȘI ȚELURI IMPORTANTE
6. AUTOCUNOAȘTEREA ȘI CONȘTIINȚA DE SINE
7. ÎMPLINIREA PERSONALĂ

Vă provoc la o discuție, prin comentarii personale, referitoare la cele 7 componente ale SUCCESULUI. Cum le vedeți și înțelegeți prin prisma propriului sistem de valori ? După propria părere, acest exercițiu reprezintă un act de CREEAȚIE, însoțit, din parte mea, de un feed-back pozitiv și constructiv…

Revin săptămâna viitoare cu articole separate pentru fiecare dintre cele 7 componente, în parte. Vă aștept comentariile, chiar și în anonimat ! Mi-ar face plăcere să le dezbatem împreună pentru a descoperi păreri pro și contra !

Rețineți : Nu există GREȘELI ci numai păreri personale din care fiecare dintre noi ÎNVAȚĂ!…Haide-ți să învățăm impreună !

Programează Întalnire

“Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât, ci atunci când te ridici după ce ai căzut”- Confucius.