SA INCEPI CU PUTIN. Sugestii Evolutie Personala

Sa incepi cu putin. SUGESTII EVOLUTIE PERSONALA. Pentru ca de multe ori la cabinetul de psihologie mi s-au solicitat sfaturi cu privire la ce ar trebui sa faca sau sa evite persoanele care se confrunta cu probleme ce tin de domeniul emotional, m-am gandit sa elaborez un set de principii ghid pentru evolutie personala. La baza acestui ghid se afla „opt lectii ale lui Buddha”, articol pe care l-am apreciat. La baza intelegerii sinelui, a „ceea ce SUNT”, dar mai ales a „ceea ce POT” sa realizez, stau aceste principii, pe care incerc sa le explic cat pot de clar.

Sa incepi cu putin. SUGESTII EVOLUTIE PERSONALA – Psiholog Brasov

Sa incepi cu putin” se refera la un principiu des intalnit si care te invata sa „NU te intinzi mai mult decat stii ca POTI„. L-as asocia cu „Tehnica pasilor marunti” des intalnita in negocieri sau in actiunea de realizare a scopurilor. Poate nu toti cei care citesc acest articol sunt familiarizati cu tehnicile de negociere, dar stiti metoda des intalnita la „piata” de „a cere mult ca sa obtii ceva”, cu siguranta. Acesta metoda este valabila atunci cand exista un interlocutor, dar isi pierde valabilitatea atunci cand miza nu mai este reprezentata de o persoana exterioara tie. In relatia ta cu tine este indicat sa nu ceri prea mult de la inceput, ca sa ai posibilitatea de a observa si a te bucura de propriile REUSITE. Cu cat iti propui mai multe lucruri pe care crezi ca le poti face, cu atat exista un risc mai mare de a nu reusi sa le realizezi. Si atunci te frustrezi si devii mai nemultumit de tine! Trebuie totusi sa tinem cont de un aspect important: perseverenta sau uneori renuntarea temporara doar, este salutara! Cand remarci ca in realizarea unui proiect personal te „lovesti” constant de „usi inchise”, amana-l pentru o perioada dar nu renunta definitiv la el…

Programeaza Intalnire

“Cea mai mare glorie nu o dobandesti atunci cand nu esti doborat, ci atunci cand te ridici dupa ce ai cazut”- Confucius.